Тодор Тагарев се подписа на първия български  F-16 Block 70.Това

...
Тодор Тагарев се подписа на първия български  F-16 Block 70.Това
Коментари Харесай

Тодор Тагарев се подписа на първия български  F-16 Block 70

Тодор Тагарев се подписа на първия български  F-16 Block 70.Това заяви самият той със фотоси и пост във фейсбук.

SafeNews разгласява целият текст без редакторска интервенция.

Българското общество чака с огромно неспокойствие F-16 Block 70. За нас това е голям план и съществено изпитание за повишение на качествата на въоръжените ни сили.
Това показах по време на срещата в индустриалната база на Lockheed Martin в Грийнвил, Южна Каролина.

При обиколката разгледахме седем от предопределените за страната ни изтребители, които се намират в друг стадий на произвеждане. В рамките на къса гала разписах шпангоута на първия изтребител, който ще бъде приключен.

България ще бъде втората европейска страна, която ще получи най-съвременната версия на F-16.
На място българската делегация беше посрещната от Орландо Санчес, вицепрезидент и общоприет управител на Интегриранaта изтребителна група в Lockheed Martin. На срещата участва и зам.-помощник секретарят на Военновъздушни сили по въпросите на интернационалното съдействие Кели Сейболт.

Към края на пролетта идната година би трябвало да забележим наши летци в България да летят на F-16. Това съобщи министърът на защитата Тодор Тагарев, напомня SafeNews.

„ Ние имаме стратегическо партньорство и изпълняваме пътна карта от много години, а в този момент е моментът, в който има опция да демонстрираме забележителен напредък в развиването, за това ни дава опция увеличеният бюджет за защита. Проектите, за които ние към този момент сме сключили контракти, които изпълняваме взаимно със Съединените щати – това е във връзка с нашата войска. Също по този начин вероятно разполагане на войски на наша територия, подготовката на инфраструктура. “

 

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР